A centenáriumi design története

Öntött vas fogaskerekek inspirálták az irányvonalat Whirlpool Corporation (utána pedig az Upton Vállalat) első rendelése a Federal Electric-től jött 100 darab mángorló készülékre. Az öntött vas fogaskerekek az áttétel során minden készülékben csődöt mondtak a használatba helyezésükkor. A fiatal vállalat elhatározta, hogy rendbe teszi ezt a problémát. A cég vágott acélra cserélte az öntött vasak fogaskerekeket. Ez a váltás remek üzleti döntésnek bizonyult, mely újabb, 100 darab készülékről szóló Federal Electric rendelést eredményezett.
Eleinte íves díszítést használtak a készülékeken Az első elektromos mángorló oldalán, melyet az Upton Vállalat készített 1911-ben, egy íves díszítés volt. A díszítés a vállalat örökségének a része, és ez a hajlított forma emlékeztet minket arra a hosszú és rögös útra, melyet a cég a múlt században tett meg. 100 év alatt ezzel az erős jellemmel és tisztésséggel tudtuk elérni azokat a hatalmas eredményeket, amelyek megkülönböztetik a Whirlpool Corporation-t a többi vállalattól.

A történetünk még nem ért véget, ez a hosszú út tovább folytatódik a következő évszázadban is, tovább fejlesztjük készülékeinket, hogy a családok számára egy jobb életet teremtsünk.

A Whirlpool története