Érdekességek

A ünnepségsorozat elkezdődött

Nem ritka, hogy az emberek megjegyzik születésnapokon, évfordulókon, hogy „Már megint eltelt egy újabb év?”. Gyakran a napok, a hetek és a hónapok egy szempillantás alatt elszállnak, mert nem figyelünk mindarra, ami történik, vagy nem tulajdonítunk akkora jelentőséget ezeknek az ünnepeknek.
Jeff Noel, a kommunikációért és közügyekért felelős alelnök, fogalmazta meg azt egy, a Benton Harbor-i Városházán tartott megbeszélésen, hogy a Whirlpool Corporation centenáriumi egy éve – amely felvezeti a cég 100. évfordulóját – megteremti a lehetőséget arra, hogy visszaemlékezzünk arra, hogy a vállalat mit ért el 1911. november 11 óta, és mire számíthatunk az elkövetkezendő évszázadban.
A centenáriumi év 2010. november 11-én kezdődik számos rendezvénnyel világszerte, erre az alkalomra a My Whirlpool portál különleges megjelenést kapott. A évfordulóval kapcsolatos információs oldal elérhető lesz a portálon, így mindenki megszerezheti a szükséges információt az eseményekről, történelmi, érdekességekről, történeteket olvashatnak a Whirlpool- ról, valamint egyéb videók és információk között böngészhetnek.

 

A Whirlpool Corporation új logót kapott

100 éves történelmünk során, a Whirlpool Corporation logó számos felülvizsgálaton átesett és fejlődött. Voltak kisebb mértékű változtatások és drámaiabbak is, általában ezzel jelezve a jelentős változásokat a vállalatnál.

Három alap eleme van a logónak, a Whirlpool Corporation név, az örvény a W felett, és az Ígéret Gyűrűje.

A Whirlpool logó utolsó módosítása 1982-ben történt, mikor a vállalat vezetői egy vizuális kötelezettségvállalást tettek a fogyasztók felé azáltal, hogy rákerült a logóra a szimbolikus aranygyűrű. Az Ígéret Gyűrűje a vállalat elkötelezettségét fejezi ki a kiváló minőségű termékek gyártása mellett.

Az új logó az átalakítás során is teljesen felismerhető maradt a fogyasztók számára, megtartva a kulcs elemeket. Az így kialakított logó még elterjedtebb, olvashatóbb és egyszerűbb, egy tiszta és előrelátó designt képviselve. Az apróbb módosítások az örvényen és a gyűrűn egy harmonikusabb megjelenést és könnyebb gyárthatóságot eredményezett.

 

A 100. Évfordulós design története

 

Öntött vas fogaskerekek inspirálták az irányvonalat Whirlpool Corporation (utána pedig az Upton Vállalat) első rendelése a Federal Electric-től jött 100 darab mángorló készülékre. Az öntött vas fogaskerekek az áttétel során minden készülékben csődöt mondtak a használatba helyezésükkor. A fiatal vállalat elhatározta, hogy rendbe teszi ezt a problémát. A cég vágott acélra cserélte az öntött vasak fogaskerekeket. Ez a váltás remek üzleti döntésnek bizonyult, mely újabb, 100 darab készülékről szóló Federal Electric rendelést eredményezett.
Eleinte íves díszítést használtak a készülékeken Az első elektromos mángorló oldalán, melyet az Upton Vállalat készített 1911-ben, egy íves díszítés volt. A díszítés a vállalat örökségének a része, és ez a hajlított forma emlékeztet minket arra a hosszú és rögös útra, melyet a cég a múlt században tett meg. 100 év alatt ezzel az erős jellemmel és tisztésséggel tudtuk elérni azokat a hatalmas eredményeket, amelyek megkülönböztetik a Whirlpool Corporation-t a többi vállalattól.

A történetünk még nem ért véget, ez a hosszú út tovább folytatódik a következő évszázadban is, tovább fejlesztjük készülékeinket, hogy a családok számára egy jobb életet teremtsünk.

A Whirlpool története